Гострий перець популярний у багатьох кухнях світу. Ця спеція моментально надає особливої пікантності страві, повною мірою розкриваючи всі її смакові якості. Гострий перець використовується при приготуванні заправок, перших страв, для консервації та різних соусів.
Склад
Мелений гострий перець.
Харчова цінність
Гострий перець застосовується навіть у медичних цілях. У ньому міститься вітаміни групи В і С, залізо, кальцій, фосфор, натрій, калій та хлор. Вживання в помірній кількості гострого перцю прискорює метаболізм, покращує функцію підшлункової залози і підвищує імунітет. Харчова (поживна) цінність на 100 г: калорії — 40,0 ккал білки — 2,0 г жири — 0,1 г вуглеводи — 8,0 г
Про продукт
Ця унікальна пряність зберігає ступінь своєї гостроти при нагріванні, тому широко використовується при консервації та приготуванні перших страв. Наразі гострий перець також застосовують для надання пікантності деяким вишуканим кондитерським виробам. Перець має пряний, пекучий, багатий і насичений смак, чудово доповнює страви з м'яса та риби. При вживанні спеції знайте міру, а при приготуванні їжі використовуйте захисні рукавички. Спеція прискорює обмін речовин, розріджує кров, покращує імунітет.