Завдяки своїм привабливим смаковим характеристикам, баклажан користується великою популярністю в європейських широтах. Це овоч сімейства пасльонових з характерною подовженою формою та насиченим забарвленням шкірки. М'якоть баклажану в міру пружна, з незначним ароматом, соковита.
Склад
Органічні баклажани.
Харчова цінність
У складі баклажанів багато калію, магнію, натрію, кальцію та вітамінів, але при цьому овоч легко засвоюється і є низькокалорійним. Харчова цінність продукту на 100 г: калорії — 24,0 ккал білки — 1,2 г жири — 0,1 г вуглеводи — 4,5 г
Про продукт
Баклажани — одні з небагатьох овочів, які відрізняються досить насиченим, пікантним смаком. Він розкривається у процесі приготування та надає стравам цікавих акцентів. Баклажани мають щільну шкірку, в деяких випадках її рекомендується видаляти перед готуванням. Синенькі використовуються в салатах, для закусок, брускетт, ікри, маринування та консервації. Баклажани корисно вживати при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, серцево-судинної системи та при цукровому діабеті. Овоч сприяє нормалізації роботи нервової системи, регулярне вживання баклажанів може служити профілактикою серйозних деструктивних процесів в організмі.