Ягоди шипшини, що дозрівають на фермі VASYLKIVSKE RANCHO, легко стануть основним тонізуючим оздоровчим напоєм, який сподобається і дорослим, і дітям. Найпростіший спосіб приготування такого напою — залити 1-2 столові ложки плодів шипшини разом з листовим чаєм окропом, настояти і пити.
Склад
Плоди шипшини сушені.
Харчова цінність
Шипшина вважається найпотужнішим джерелом вітаміну С та антиоксидантів, саме тому чай із цих плодів особливо корисний людям зі зниженим імунітетом. Тіамін у складі має стабілізуючу дію на нервову систему, а рибофлавін — на репродуктивне здоров'я. Харчова (поживна) цінність на 100 г: калорії — 109,1 ккал білки — 2,1 г жири — 0,5 г вуглеводи — 29,0 г
Про продукт
Шипшину часто називають "дикою трояндою" і, дійсно, при заварюванні присутній дивовижний квітковий аромат і кисло-солодкий післясмак ягід. Чай приємно зігріває, розслабляє тіло та сприяє релаксації. Також плоди шипшини можна використовувати для приготування корисних солодощів, сиропів та десертів. Деякі господині застосовують плоди шипшини як приправу і навіть варять з них варення.