Складно уявити собі літній сезон без прохолодних компотів, морсів, коктейлів з додаванням освіжаючої м'яти. Ця спеція має впізнаваний трав'яний аромат і злегка пікантний, гіркуватий присмак. Вона сприяє швидкій тонізації організму, припливу енергії, а також допомагає моментально вгамувати спрагу при додаванні в напій.
Склад
Мелене листя м'яти.
Харчова цінність
М'ята використовується при лікуванні захворювань дихальних шляхів, а також має багатий склад із високою концентрацією антиоксидантів. Відвари з м'яти корисні при кишкових розладах, а чай на основі цієї зелені є природним стабілізатором для нервової системи. Харчова (поживна) цінність на 100 г: калорії — 41,0 ккал білки — 3,0 г жири — 0,65 г вуглеводи — 10,0 г
Про продукт
М'ята широко використовується як при приготуванні коктейлів, так і в кулінарії для запікання деяких видів м'яса, риби, овочів. У багатьох м'ята асоціюється із освіжаючим смаком літа. Також м'яту можна застосовувати як компонент для соусів та вишуканих десертів, що надає звичайній їжі особливої пікантності та новизни. На VASYLKIVSKE RANCHO ми власноруч вирощуємо добірну м'яту, збираємо її, висушуємо та подрібнюємо для отримання натуральної спеції преміального класу.