Апельсинова м'ята — один з найбільш популярних сортів м'яти перцевої з вираженим яскравим ароматом, що включає легкі цитрусові нотки. Листя досить велике, темно-зелене зі зниженим вмістом ментолу. За рахунок свого унікального смаку м'ята може бути використана як додаток до чаю або прохолодних коктейлів, а також при приготуванні соусів до м'яса чи риби.
Склад
Апельсинова м'ята сушена, подрібнена.
Харчова цінність
До складу апельсинової м'яти входить безліч фітонцидів, вітамінів, мінералів та антиоксидантів, що уповільнюють процеси старіння клітин організму. Напої на основі м'яти стабілізують нервову систему, покращують серцево-судинну діяльність, сприяють очищенню верхніх дихальних шляхів при сезонних застудних захворюваннях. Харчова (поживна) цінність на 100 г:
- калорії — 70,0 ккал
- білки — 3,8 г
- жири — 0,9 г
- вуглеводи — 6,9 г
Про продукт
Апельсинова м'ята має унікальний цитрусовий присмак з мінімальним вмістом ментолу. Саме тому вона вважається найкращим вибором при приготуванні солодких десертів та різних фруктових коктейлів. Напої на основі м'яти пригнічують нудоту та тривожність, чудово заспокоюють та стабілізують нервову систему. М'ята допомагає подолати безсоння та розширює коронарні судини, використовується для полегшення симптомів інфекційних простудних захворювань.